Luni - Vineri de la 8:00 până la 17:00

27.11.2020
3485

Ce înseamnă sistemul de filtrare prin osmoză inversă ?

Ce inseamna sistemul de filtrare prin osmoza inversa ?

Osmoza inversa este cea mai avansata tehnologie de purificare a apei care utilizeaza membrane semi-permeabile pentru a indeparta pana la 99,7% din elementele dizolvate in apa. Se obtine astfel o apa pura, fara impuritati, bacterii sau virusuri.
Va propunem mai departe sa aflati de ce sistema de filtrare prin osmoza inversa este cea mai optimala solutie  de filtrare a apei pentru casa, si ce tipuri de cartuse se folosesc in acest sistem.


In republica Moldova, majoritatea localitatilor au acces la surse de apa netratata, care vin din fantani, lacuri, izvoare si altele.
Ce este o apa netratata ?
Apa netratata este apa care vine de la sursa, direct spre consumator, si nu este supusa nici unui proces de tratare care la randul sau sa fie prielnica pentru organismul uman.


In aceste cazuri, exista solutia de tartare si purificare a apei pe care  o consumam, prin SISTEMELE CU OSMOZA INVERSA. Aceste sisteme si-au demonstrat eficienta dea lungul anilor, si eficienta lor este demonstrata de timpul utilizarii acestora. De peste 50 de ani populatia planetei foloseste acest sistem cu eficienta mare. Dea lungul timpului, sistemele cu osmoza inversa, au suferit schimbari in constructie, in design, insa principiul de filtrare a ramas acelasi.





 

Procesul de curatare a apei din SISTEMELE CU OSMOZA INVERSA il fac elementele din interior.. Acestea sun CARTUSE , care sunt consumabile, si la randul lor necesita sa fie schimbate cu altele noi, datorita lucrului pe care il fac.
Deci, cum am vorbit mai sus, haideti sa vedem ce tipuri de cartuse putem folosi in acest sistem.

Dupa cum ati vazut in schema de mai sus, procesul de filtrare trece prin mai multe etape.
Tabelul de mai jos arata clar, ce tip de cartus folosim, care este rolul fiecarui cartus, la care etapa se monteaza, si perioada sa de lucru.



Treapta Tip cartus Cod Filtrare Schimbare cartus
1 Cartus fibre PP de 5 microni 0892482 Impuritati, alge, namol, sedimente 3 - 6 luni
2 Cartus cu granule de carbune activat 0892483 Clor, mirosuri si gusturi neplacute, pesticide, alte substante chimice 3 - 6 luni
3 Cartus cu bloc de carbune de 10 microni 0892484 Clor, mirosuri si gusturi 3 - 6 luni
4 Membrana de osmoza inversa 0892633 Elimina micro - impuritatile, metalele grele, bacteriile, virusii, etc., si lasa doar apa pura 24 - 36 luni
5 Cartus post carbon 0892645 Imbunatateste PH-ul, evita contaminarea repetata a apei 12 luni
6 Cartus de remineralizare 0892634 Mineralizeaza apa dura dupa procesul de filtrare si ii imbunatateste gustul 12 luni


Lampa UV  este  special construita pentru a elimina / reduce din apa germenii, sporii, bacteriile, virusii, algele si fungii, prin iradierea apei cu raze ultraviolete. Proprietatile organoleptice si fizico - chimice ale apei tratate, precum culoarea, mirosul, gustul sau pH-ul raman neschimbate. Apa rezultata este sigura din punct de vedere bacteriologic fara a mai folosi substante chimice si fara a genera reziduri.




 

De mentionat ca unele  SISTEME CU OSMOZA INVERSA au in dotare si pompe de apa. De obicei aceste tipuri se folosesc in locuinte unde presuinea apei este mai mica de 3 BAR.





 

Compania Hydrosystems, este importator si comercializeaza SISTEME CU OSMOZA INVERSA, cu sau fara pompa. Avem gama larga de accesorii , incepand cu cartuse cat si piese de schimb pentru SISTEME CU OSMOZA INVERSA.
Puteti vedea gama noastra cu SISTEME CU OSMOZA INVERSA
AICI , sau puteti vizita magazinul nostru cu produsele expuse si sa primiti o consultantie mai ampla de la specialistii nostri care au experienta in sistemele de filtrare si tartare a apei.


 

Scrie o recenzie
Notă: HTML-ul nu este tradus!